گوشي هاي هوشمند تهديدي جديد در آشوبهاي اجتماعي
گوشی های هوشمند ، تلفن همراه هاي پیشرفته با قابلیت های خاص و کاربردهایی نظیر کامپیوترهای شخصی هستند و يكي از مهم ترين ويژگي اين نوع گوشي ها قابلیت هایی مثل اتصال به اینترنت و ایمیل و تنظیمات مشخص ميباشد.
بنابراین تفاوت های مهم گوشی های هوشمند و گوشی های معمولی می تواند در زمینه قیمت و قابلیت های سطح بالای این گوشی ها باشد. مثلاً گوشی های هوشمند 2007 همگی دارای پشتیبانی کامل و پیشرفته ایمیل هستند.
گوشي هاي هوشمند را معمولاً می توان با یک دست کنترل کرد و همه کارها را با یک دست انجام داد.
اندرويد
اندروید در اکتبر سال 2003 در ایالت کالیفرنیای آمریکا توسط اندی رابین به وجود آمد. دوسال بعد، گوگل سیستم عامل اندروید را به دست گرفت و آن را در سال 2007 تکمیل و معرفی کرد.
بعد از یک سال بود که اولین ورژن کامل اندروید در سال 2008 معرفی شد. اولین نسخه بیشتر کارایی اینترنتی داشت و عملا توانایی رقابت با هیچ سیستم عامل دیگری را نداشت. پس از آن، اندروید 1.1 فقط برای یک گوشی آمد.در سال 2009 اندروید 1.5 به همراه کرنل 2.6.27 معرفی شد.
سیر تکاملی اندروید به نهایت سرعت خود رسید تا جایی که اندروید بر روی کامپیوتر برای تست برنامه نویسان قابل اجرا شد.
در سال 2010 اندروید 2.2 معرفی شد که از فلش 10.1 پشتیبانی میکرد و ازصفحه کلید جدید با زبان های مختلف بهره میبرد. از قابلیت های جدید به کار رفته در این نسخه، ویجت های جدید بود.

چندی نگذشت که با فرا رسیدن دسامبر 2010 نسخه جدیدی به مجموعه اندروید اضافه شد. اندروید 2.3 قابلیت استفاده از NFC و تماس اینترنتی را به کاربر میداد. این نسخه هم اکنون نیز در میان کاربران هواداران زیادی دارد. این نسخه بر پایه کرنل 2.6.35 بود.
قدم بعدی گوگل در اندروید، بازار تبلت ها بود. به همین خاطر اندروید 3.0 را معرفی نمود. این ورژن برای صفحه نمایش های بزرگتر بهینه شده بود.
در سال 2011 با ظهور پردازنده های 2 هسته و 4 هسته ای برای گوشی های هوشمند، گوگل سیستم عامل جدید وقدرتمند خود را معرفی نمود تا گوشی هایی مثل Galaxy SII علاوه برداشتن سخت افزاری خوب، سیستم عاملی پرقدرت هم داشته باشند. در این نسخه جدید قابلیت تشخیص چهره برای باز کردن قفل یا Face Unlock افزوده شد.
با توجه به رشد ساخت گوشي هاي هوشنمد در سال هاي اخير و افزايش علاقه مردم به استفاده از اين نوع گوشي ها ، آشنايي با اندرويد به عنوان مهم ترين سيستم عامل اين گوشي ها ضروري به نظر مي رسد . با تجربه اي كه پس از شروع جنبش ها در كشورهاي منطقه و كاربرد شبكه هاي اجتماعي و فضاي سايبر كسب شد ، نقش گوشي هاي هوشمند به عنوان يك سيستم رايانه اي همراه در آشوب هاي اجتماعي مي تواند بسيار پر رنگ و حساس باشد.
همانطور كه شاهد هستيم در ماههاي اخير برخي از گروههاي مخالف با جمهوري اسلامي اقدام به معرفي برنامه هاي مهمي از آنرويد كرده اند كه مي تواند به عنوان ابزارهاي كمكي به مخالفان در شدت بخشيدن به مبارزاتشان باشد. مي توان از اين مبحث با عنوان« تهديدات آندرويدي » ياد كرد
«simon » نخستين گوشي هوشمند
اولین گوشي هوشمند که Simon نام داشت، توسط IBM در سال 1992 ساخته شد. این گوشی که یک محصول مفهومی بود در آن سال در نمایشگاه محصولات کامپیوتری COMDEX در لاس وگاس به نمایش در آمد. این محصول در سال 1993 در فروشگاه های عمومی و در کنار موبایل های دیگر عرضه شد.
این گوشی دارای تقویم، دفترچه تلفن و آدرس، ساعت جهانی، ماشین حساب، برنامه Notepad، email و بازی بود. Simon هیچ دکمه فیزیکی نداشت و با استفاده از صفحه نمایش لمسی با انگشت یا قلم نوری، قابلیت شماره گیری را داشت و متن هم از طریق صفحه کلیدی که روی صفحه نمایش نمایان می شد، قابل تایپ بود. در مقایسه با گوشی های هوشمند امروزی، simon در سطح بسیار پایینی قرار داشت.

تصوير نخستين گوشي هوشمند به نام simon كه در سال 1992 توسط IBM ساخته شد.
برنامه «واي فاي»
قابليت اتصال به شبكه اينترنت از طريق wifi مي تواند مهم ترين مشخصه قابل سرمايه گذاري در آشوب هاي اجتماعي باشد . در هنگام وقوع يك بحران مي توان با ايجاد محدوديت در استفاده از تلفن هاي همراه و اتصال به شبكه اينترنت تا حدي ارتباطات آشوبگران را كم نموده و مانع گسترش آشوب شد .
در گوشي هاي هوشمند با فعال نمودن سيستم « واي فاي » اينترنت بي سيم گوشي چنانچه در مركزي يك ارائه كننده اينترنت پر سرعت باشد كاربران با حشور در ان محدوده و برقراري ارتباط مستقيم با آن مركز از طريق شبكه اينترنت و يا اپليكيشن هاي گوسي مي توانند ارتباطات وسيع و پر سرعتي را داشته باشند . شبيه به اين پروژه را در نا آرامي هاي سوريه شاهد هستيم .
برنامه « وايبر»
وایبر، اپلیکیشنی است که برای آیفون و گوشیهای اندرویدی طراحیشده و به کاربران این امکان را میدهد تا تماسهای تلفنی و ارسال پیامهای رایگان را با هر کاربر دیگری که این اپلیکیشن را بر روی دستگاه خود نصب کرده باشد، تجربه کند.
در مکالمات اینترنتی از فرکانس استفاده نمي شود و در عمل با کدگذاریهایشان راه را برای رمز گشایی از مکالمات پرپیچ و خم تر میکنند. در حال حاضر به مخالفان فعال جمهوري اسلامي در كشور توصيه مي شود از اين برنامه براي ارتباطات خود استفاده نمايند.
این اپلیکیشن شبیه اسکایپ است با این تفاوت که کاربر نیازی به اضافهکردن آیدی دیگر کاربران به لیست تماسهای خود نخواهد داشت
صفحات: 1· 2