خداحافظ نوکیا!
لارس ولف كه يكي از مديران شركت نوكياست، در گفتوگو با نشريهي يهودي جروزالمپست در سال 1380، خبر از وجود «پروژه اسرائيل» با هدف گسترش سرمايهگذاريها و حضور بيشتر در سرزمينهاي اشغالي داد. اين شركت حضور خود در اسرائيل را با يك سرمايهگذاري 500 ميليارد توماني در سال 1379 آغاز كرد و بخش عمدهي اين سرمايه در اختيار شركتهاي اسرائيلي قرار گرفتهاست.
نوكيا چند مجتمع تحقيقاتي و صنعتي را در سرزمينهاي اشغالي راهاندازي كرده و بخشي از فرايند طراحي و توليد محصولاتي مانند باتري گوشيهاي تلفن همراه در اين مجتمعها انجام ميشود. ديكشنري بابل: شركت سازنده و ناشر فرهنگنامهي بابل كه اين روزها نام كمابيش شناختهشدهاي است، در سال 1375 در اسرائيل تاسيس شدهاست. اين شركت هماكنون با به كار گيري حدود هشتاد نفر، دفاتري در سرزمينهاي اشغالي و آلمان دارد.
نام و نشان عجيب اين شركت يكي از نخستين عناصري است كه توجه مخاطب را به خود جلب ميكند. برگزيدن نام يك دولت باستاني كه روزگاري يهوديان در آن زيستهاند و استفاده از تصوير دو نهر آب، ياداور آرمان موهوم حکومت يهودي از نيل تا فرات است.فراموش نكنيم كه آنچه نشان تجاري شركت مينماياند، قلمرو سرزمين همان دولتي است كه اين شركت نامش را برخود دارد. جالب آنكه كرهي زميني كه شركت بابل به تصوير كشيده است، به جز همين دو رود و قلمرو ميان آن هيچ جاي ديگري ندارد.
عجيبتر اين كه اين شركت دو پايگاه يكسان در اينترنت دارد كه در يكي از اين دو، هيچ نام و نشاني از اسرائيل پيدا نميشود و به جاي آن نشاني دفاتر شركت در فلسطين، اردن و ديگر كشورهاي اسلامي نوشتهشدهاست.
تهيه شده در جنبش دانشجويان جهان اسلام